Helsingfors

Att åka på kryssning till Finland är enkelt och snabbt. På resan över kan man beundra den vackra utsikten och handla sprit, parfym och vin till taxfreepriser.

Många av kryssningarna till Sveriges grannland Finland slutar i dess huvudstad Helsingfors, en av Europas just nu populäraste destinationer för kryssningar. För att komma dit åker kryssningsfartyget igenom en vacker och unik skärgård, och när det väl lägger till i hamn, kommer inte Helsingfors att göra dig besviken.

Huvudstaden förändras ständigt, hela tiden öppnar nya restauranger, klubbar, caféer och barer, så att hitta ett ställe som faller dig i smaken för att äta och dricka bör inte vara ett problem. Helsingfors bjuder också på en spektakulär arkitektur, och när det gäller shopping finns både stora, välkända märken och små okända butiker.

Missa inte heller tempelplatsens kyrka, en kyrka med annorlunda arkitektur, Kiasma, ett museum för nutida konst, och Senatstorget som tillsammans med Domkyrkan är Helsingfors mest kända symbol.