Medelhavet

Medelhavet är för många ett perfekt sätt att spendera semestern på. En kryssning kanske inte är det vanligaste alternativet, men varför inte bryta mönstret och ha lite roligt på resan över istället för att sitta inklämd mellan två främlingar på ett jetplan som egentligen bullrar alldeles för mycket, åtminstone då man jämför ljudet med vindes mjuka bris och vågornas harmoniska skvalpande kring ett fartyg. Kryssningar i Medelhavet brukar oftast delas upp i två delar, västra Medelhavet och östra Medelhavet.

Till västra Medelhavet brukar man räkna Frankrike, Spanien och Italien upp till Venedig, så en kryssning på västra Medelhavet passar dem som vill bada och lapa sol på det spanska fastlandet och de spanska, förtrollande öarna, upptäcka franska Rivieran, se det berömda Rom i Italien och åka Gondol i romantiska Venedig.

Till Östra Medelhavet räknar man de östra delarna av Italien, ovanför Venedig, Grekland, Turkiet, Cypern, Israel och Egypten. Östra Medelhavet passar dem som vill åka på en tur i historien, för både i Grekland och Turkiet finner man historiska lämningar och mytomspunna platser. På Cypern kan du bländas av solens strålar, Egypten kan erbjuda vyer som är så mäktiga att verkligheten inte kan vara riktigt sann, och i Israel kan du skåda de religiösa sevärdheterna.