Norge

På en kryssning till Norge kommer du med all säkerhet att mötas av de Norska fjordarna och all den mäktighet som de utstrålar. Fartyget kommer med all sannolikhet att vara omgivet att branta bergväggar, grönskande sluttningar och trollbindande vattenfall under långa sträckor, så att vara ute på soldäck mycket under kryssningen och njuta av den storslagna naturen är att rekommendera.

Är du typen som inte riktigt älskar naturen? Självklart finns mycket annat att göra, men den otroliga skönhet som de Norska fjordarna innebär borde vara nog för att ta andan ur även den mest skeptiska kryssaren.

Väljer du att trots allt inte uppleva bergen som stupar ned i havet som vattenfall och de gröna sluttningarna som böljar likt havet, eller har du redan gjort just det, ligger Oslo många nära om hjärtat.

Oslo är en storstad i litet format, kulturlivet är rikt och staden är fylld av glada norrmän. Staden bjuder också på många sevärdheter, nöjesparker och äventyrsparker. Så eftersom allt från teater, konst, film och arkitektur till bad, karuseller, äventyr och lek finns att njuta av ska där finnas något för alla.

Ska du stanna mer än en dag kan du alltid köpa dig ett Oslo Pass, med det kan du åka spårvagn, så kallad ”trikke”, så mycket du bara önskar, och sedan hoppa av och vandra in på något av de 25 museer och sevärdheter som passet ger dig gratis inträde på.