St Petersburg

St Petersburg brukar också kallas för ”Fönstret åt väst” på grund utav sitt strategiska läge vid Östersjön. När kryssningsfartyget glider i hamn i den tidigare ryska huvudstaden är det dags att upptäcka den spektakulära staden som bytt namn så många gånger, från Nyen till Petrograd, till Leningrad och slutligen till dagens St Petersburg.

I St Petersburg kommer du att finna dig omgiven av storslagna katedraler, spiror och torn som vi tycker är så typiskt ryskt. Och dessa byggnadsverk kommer med all säkerhet att slå dig med häpnad. Storleken, målningarna, färgerna, omgivningen och helheten. St Petersburgs är häpnadsväckande.

Du kan gå på guidad rundtur eller själv upptäcka staden, välj det som dig behagar. När du är less, eller när du helt enkelt är för trött för att fortsätta upptäcka St Peterburg, kan du återvända till fartyget och slappna av i baren, poolen eller i din hytt. Kanske känner du för avkoppling på det spat som de flesta fartyg har ombord, eller varför inte klättra i klätterväggen som finns på en del?