Viktigt

Bra för dig att tänka på innan avresan

Innan du reser kan det vara bra att tänka på några saker så din resa blir allt det som du förväntar dig. Missförstånd halvvägs till Florida eller Thailand är knappast en rolig upplevelse. Var alltid noga att kika extra på reseförsäkring, biljetter och beställningar. Kolla också om det finns särskilda inresevillkor och vaccinationskrav etc dit du ska så slipper du obehagliga överraskningar.

Pass och visum är också en viktig del i din resa. Många länder kräver att passen gäller minst sex månader efter det att du anlänt i landet, alltså efter inresedatumet, och när det gäller visum så har olika länder olika villkor. På http://www.visumdirekt.info/ kan du själv kolla upp om du behöver visum för att besöka just det landet som du planerar att besöka. Skulle du tappa ditt pass när du är utomlands kan du söka dig till landets svenska ambassad där du kan få hjälp med ett provisoriskt pass.

När det gäller vaccinationer så bör du se efter om det är någon vaccination du bör ta innan din du åker iväg. Många tänker kanske att det inte kommer drabba just dem, men om en vaccination uteblir kan hela resan förstöras ifall att du faktiskt kommer i kontakt med en sjukdom du inte är vaccinerad mot.