Tallinn

I Tallinn möter den storslagna historian nutid, och i staden, som också är en brygga mellan öst och väst, skapade Hansan välstånd under 1400-talet. Medeltida städer, konst och kultur finnes i landet på andra sidan Östersjön, likaså gör mat, dryck, ett spännande nattliv och en spännande natur.

Åker du på en kryssning till Tallinn kommer du defenetit känna att du får valuta för de pengar du lagt ned på resan, och inte minst nu när den hårda konkurrensen mellan de olika resebolagen orsakat en prisminskning som nästan är för bra för att vara sann.

Tallinn är Estlands huvudstad, och en huvudstad som hela tiden växer, utvecklas och förändra. Hippa nattklubbar och morden shopping blandat med medeltida byggnader, storslagna teatrar och pittoreska kullerstensgator som kantas av hus i vackra färger. Har du någon gång varit i Visby kommer du känna igen stildragen på arkitekturen.

Stannar du längre än endast över dagen finns stora hotell i den centrala delen av staden som håller mycket bra standard, och att ta sig runt är inte heller ett problem då man för en ringa summa kan åka både buss, trådbuss och spårvagn. Du borde inte missa Alexander Nevskijkatedralens vackra arkitektur och Kiek in de Kök, det medeltida kanontornet.